onsdag 13 augusti 2008

Mårten Wallentinsson - Forward














Fakta:


Har i stort sett alltid varit en lovande spelare inom innebandyn och är det fortfarande. Kan gå hur långt som helst om han själv bara vill det, så att säga. Dock finns det väldigt mycket som allmänheten inte vet om Mårten. Eller rättare sagt, saker som Mårten medvetet försöker undanhålla för att slippa påhopp, mobbning eller åtal o.s.v.

För ungefär 14 år sedan, då Mårten var blott 5 år gammal så beslutade sig hans pappa Leif för att ta med sig Mårten och hans lillebror Manne iväg på en liten bilresa runtom i Sverige. Till en början var Mårten väldigt skeptisk till detta och Leif fick gång på gång höra "Hor-Pappa" och "Din slyniga lilla råtta" från Mårtens redan då välutvecklade talteknik. Sällan har man stött på 5-åringar med sådant ordförråd, men Mårten är en riktig one-of-a-kind!

Hur som helst, när de hade anlänt till Horns kamping i Småland så dröjde det inte länge innan Mårten var spårlöst försvunnen. Efter ett sökande på ca 2 timmar hittade man Mårten uppe på ett berg, sittandes bredvid en fågel. Mårten blödde lite från vänster tumme, fågeln hade bitit Mårten. Man trodde självklart att det inte var någon fara alls och Mårten fick sig ett plåster på såret. Allting verkade vara precis som vanligt och familjen Wallentinsson levde sina liv som de alltid tidigare hade gjort.... ända tills Mårten började göra krax-ljud medans han låg och sov om nätterna. Och när han hade fyllt 16 ändrades hans frukostvana från den alltid så älskade kaviar-mackan och det, för Mårten, livsviktiga oboyglaset till fågelfrön och vatten!

Som lagkamrat har man även sett underliga tecken på att någonting inte stämmer när Mårten klär ut sig till olika sorters fåglar på innebandyträningarna. Och varje gång vi ska springa in på planen inför en match så vill Mårten alltid vara sist. Han har nämligen låtit inskaffa en lampa som lyser upp en enorm utformning av en örn i Sporthallens tak. Precis som Gothams polis kallar på sin räddare Batman kallar Linköpings Sporthall på allas vår fågel - Mårten

Visste du att? Mårtens första kärlek var svart.


Tre ord som beskriver Mårten: Instick, "sjuk" och poker.



Inga kommentarer: